Μαθήματα ζωγραφικής, κεραμικής, κοσμήματος για ενήλικες και 

παιδικό τμήμα.


Κάθε χρόνο μπορώ να φιλοξενήσω στο εργαστήριο μου, ανάλογα με την προσωπική μου εργασία και κατά σειρά προτεραιότητας, ένα μικρό αριθμό μαθητών στον τομέα της ζωγραφικής, της κεραμικής και του κοσμήματος, σε γκρουπ των 3-6 ατόμων ή σε ιδιαίτερα. 


Εάν ενδιαφέρεστε να ενταχθείτε σε κάποιο γκρουπ ενηλίκων ή για ιδιαίτερα μαθήματα  

καλέστε στο 6945. 659271 για να δηλώσετε συμμετοχή. Το εκάστοτε μάθημα γίνεται μία φορά την εβδομάδα και είναι τρίωρο και το κόστος του για κάθε μαθητή σε ότι αφορά τα γκρουπ είναι 80 ευρώ τον μήνα (για 4 τρίωρα μαθήματα τον μήνα). Στα ιδιαίτερα κάθε τρίωρο μάθημα έχει κόστος 45 ευρώ. 

















Για το παιδικό τμήμα, το μάθημα γίνεται μια φορά την εβδομάδα, έχει διάρκεια μιάμιση ώρα, μαθαίνουμε εξίσου ζωγραφική και πηλοπλαστική και το κόστος του για κάθε μαθητή είναι 45 ευρώ τον μήνα (στην τιμή συμπεριλαμβάνονται τα υλικά της κεραμικής και το κόστος ψησίματος των κεραμικών). 



















Τα μαθήματα ενηλίκων της ζωγραφικής σε γκρουπ ή ιδιαίτερα αφορούν:

α) Το ελεύθερο σχέδιο με κάρβουνο - μολύβι με στόχο την κατανόηση των αρχών του σχεδίου (σύνθεση, μέτρημα, φωτοσκίαση, αφαίρεση, αντίθεση, βάθος, ενότητα κτλ)  

β) Την ζωγραφική με χρώματα που έχουν ως βάση το νερό (ακουαρέλα, τέμπερα, ακρυλικό, μελάνια) ή και μεικτών τεχνικών, με στόχο την κατανόηση των αξιών της ζωγραφικής πέραν του σχεδίου, που αφορούν τα βασικά και συμπληρωματικά χρώματα, τις σχέσεις θερμών- ψυχρών χρωμάτων, τις χρωματικές αρμονίες και αντιθέσεις, την χρήση της λαζούρας και της πάστας, το ύφος κτλ. 

γ) Βασικές αξίες της εικαστικής έκφρασης ώστε να μάθουμε εκτιμούμε την τέχνη ακόμα και στα έργα τα οποία δεν αφορούν το δικό μας στυλ...


_Είναι σημαντικό ο κάθε ενδιαφερόμενος να φέρει δείγμα δουλειάς του εάν έχει, διότι το μάθημα γίνεται κυρίως εξ αφορμής των έργων που ο μαθητής θα φέρει και θα παράξει μέσα στο εργαστήριο, έτσι ώστε η γνώση να αφορά άμεσα το προσωπικό του έργο και έτσι να γίνεται πιο άμεσα κατανοητή.

_Η αγορά των βασικών αναλώσιμων υλικών και εργαλείων για την παρακολούθηση των μαθημάτων της ζωγραφικής βαρύνει τον μαθητή και δεν ξεπερνά τα 50 ευρώ. Ελάχιστος Ελάχιστος προτεινόμενος χρόνος παρακολούθησης των μαθημάτων της ζωγραφικής είναι οι 4 μήνες.




















Τα μαθήματα ενηλίκων της κεραμικής σε γκρουπ ή ιδιαίτερα αφορούν:

α) Την κατανόηση των ιδιοτήτων του πηλού ως υλικού, και πως αυτές μπορούμε να τις εκμεταλευτούμε δημιουργικά, τις χρονικές φάσεις και τα στάδια στα οποία μπορούμε να τον δουλέψουμε, να καταλάβουμε πιο στάδιο αφορά πιο αποτέλεσμα καθώς και την γνωριμία των εργαλείων που θα μας βοηθήσουν στην πράξη.

β) Την γνωριμία με τεχνικές με τις οποίες μπορούμε να "χτίσουμε" αντικείμενα από πηλό, αυτή του φύλλου, του μακαρονιού, της πατητής φόρμας και της τορνέτας. 

γ) Την πρακτική εξάσκηση βάση των ιδιοτήτων του πηλού των εργαλείων και των τεχνικών προκειμένου να φέρουμε ως αποτέλεσμα χρηστικά ή διακοσμητικά ή γλυπτικά αντικείμενα.

δ) Την κατανόηση του τρόπου ψησίματος ενός κεραμικού αντικειμένου, την λογική της φόρτωσης του φούρνου και τα διαφορετικά είδη του ψησίματος ανάλογα με το είδος του πηλού.

ε) Την κατανόηση στην πράξη της λογικής μέσω της οποίας μπορούμε να δώσουμε χρώμα στα κεραμικά μας, μέσω μπατανάδων και γυαλωμάτων χαμηλής θερμοκρασίας (1020 βαθμών κελσίου) που θα φτιάξουμε μόνοι μας. Τι πρέπει να προσέχουμε και πως να προφυλαχθούμε από επιβλαβή υλικά.

στ) Την κατανόηση στην πράξη αρχών αισθητικής και διακοσμητικής που θα δώσουν μεγαλύτερη αξία στα έργα μας.


_Είναι σημαντικό ο κάθε ενδιαφερόμενος να φέρει δείγμα καλλιτεχνικής δουλειάς του εάν έχει διότι το μάθημα γίνεται κυρίως εξ αφορμής των έργων που ο μαθητής θα φέρει και θα παράξει, έτσι ώστε η γνώση να αφορά άμεσα το προσωπικό του έργο και έτσι να γίνεται πιο άμεσα κατανοητή.

_Η αγορά των βασικών αναλώσιμων υλικών και εργαλείων για την παρακολούθηση των μαθημάτων της κεραμικής, βαρύνει τον μαθητή και δεν ξεπερνά τα 70 ευρώ (δεδομένου ότι κάνουμε και χρήση εργαλείων του εργαστηρίου). 

Ελάχιστος προτεινόμενος χρόνος παρακολούθησης των μαθημάτων της κεραμικής είναι οι 4 μήνες.


















Το μάθημα ενηλίκων του κοσμήματος γίνεται μόνο σε ιδιαίτερα μαθήματα και αφορά:

Την γνωριμία με βασικά υλικά, εργαλεία και τεχνικές που αφορούν την μεταλλοτεχνία:

 α) Την σέγα και την χρήση της στην κοπή των μετάλλων, τον τρόπο κόλλησης των μετάλλων, την επιλογή της φλόγας κόλλησης, τον τρόπο διαμόρφωσης της φόρμας των μετάλλων, τον λιμαδόρο, τις λίμες, τους τρόπους λείανσης, φινιρίσματος και τα σαπούνια λείανσης, την οξείδωση, τον τρόπο καθαρισμού των μετάλλων.

β) Την γνωριμία με βασικές λογικές με τις οποίες μπορούμε να σχεδιάσουμε κοσμήματα, την γνωριμία με αξίες αισθητικής που θα δώσουν παραπάνω αξία στα έργα μας καθώς και την προσέγγιση με την οποία τα σχέδια μας μπορούν να μεταφερθούν στο μέταλλο.

γ) Την πρακτική εφαρμογή των παραπάνω τεχνικών προκειμένου να φτιάξουμε από σχέδια του μαθητή, τουλάχιστον ένα μεταγιόν, ένα δακτυλίδι, μια καρφίτσα και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, τα κουμπώματα τους, είτε σε ασήμι είτε σε μπρούτζο, τα οποία θα μπορούν να φέρουν (τουλάχιστον ένα εξ αυτών) ημιπολίτιμους λίθους (καστόνι).



_Είναι σημαντικό ο κάθε ενδιαφερόμενος να φέρει δείγμα καλλιτεχνικής δουλειάς του εάν έχει διότι το μάθημα γίνεται κυρίως εξ αφορμής των έργων που ο μαθητής θα φέρει και θα παράξει, έτσι ώστε η γνώση να αφορά άμεσα το προσωπικό του έργο και έτσι να γίνεται πιο άμεσα κατανοητή.

​_Η αγορά των βασικών αναλώσιμων υλικών και εργαλείων για την παρακολούθηση των μαθημάτων του κοσμήματος βαρύνει τον μαθητή και δεν ξεπερνά τα  70 ευρώ (δεδομένου ότι κάνουμε και χρήση εργαλείων του εργαστηρίου) συν τα μέταλλα που ο μαθητής θα χειριστεί. 

Ελάχιστος προτεινόμενος χρόνος παρακολούθησης των μαθημάτων του κοσμήματος είναι 2 μήνες (8 τρίωρα μαθήματα).











 



(video)

visual artist nikos palamedes

Νικος Παλαμηδης εικαστικος καλλιτεχνης

ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ

icon painting